tirsdag den 9. oktober 2012

Æblemost



Så er der lavet æblemost af havens æbler.
Hæld på flasker med hjemmelavet etiket ;O)

Har du lyst til dine "egne" etiketter når du sylter, er der 
inspritiation og gode print at hent
 HER

Jeg er selv blevet inspireret til min etikette
HER



Æblemost
5 liter vand.
5 liter æbler
2 tsk atamonpulver
3 tsk citronsyre.

Vask og del æblerne i 5-6 stykker, skær evt. pletter væk, stilk og blomst fjernes også, bevar skrallen.
Æblerne lægges i en plast bøtte med 5 liter vand, atamonpulver og citronsyrer.
Stil dem koldt i 3 dage, æblerne skal værre under vand hele tiden.

Efter 3 dag ( ikke længere ) sies saften og der tilsættes 300g sukker, 
der røres indtil at sukkeret er opløst.
Saften er nu færdig og skal ikke fortyndes.


10 kommentarer:

  1. Det er en dejlig årstid med alt det der høstes, sød etikette du har lavet :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja efterår har sin charme på mange måder, men må da sige vores æbler har været rigtig dårlige i år, mange af dem er brune inden i.
      Syntes selv at etiketterne blev helt søde ;O) resten af familien siger jeg er lidt skør.

      Mona

      Slet
  2. Jeg sidder her og bliver helt lækkertørstig : )

    SvarSlet
    Svar
    1. Så må du igang Jette, det er meget simpel at lave.

      Mona

      Slet
  3. Hej Mona.
    Det ser lækkert ud,og jeg tror også at det smager godt.
    Man skulle tro at det kom fra en Gårdbutik.
    Sød lille gave til gode venner.
    Hilsen Joan

    SvarSlet
  4. Tak Joan. Det smager ok, ja det kan der værre noget om - alså det der med gårdbutikken ;O) men men det er bare fra frau Honnens køkken.
    Venne gave var selvfølgelig en mulighed ;O)

    Mona

    SvarSlet
  5. Hej Mona.
    Sikke en dejlig og god idé, at lave sin egen æblemost, det har jeg slet ikke forestille mig, år man kunne. Jeg husker mine forældre sendte æblerne på mosteri :) Min bror brygger øl :-) men lave sin egen æblemost, det er sejt, og rigtig sød etiket, du har lavet. Hvor køber du atamonpulver? Kender det kun som flydende...
    Mange hilsner, Connie Kaas

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kendte også kun at bringe det på mosteri, men fik den her opskrift ved min kusine.
      Atamonpulver har jeg købt på Brugsen.

      Mona

      Slet
  6. Du er bare super dygtig, jeg er så stolt af dig.

    Hilsen fra din ynglings Moster.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak moster Martha ;O)
      Du er nu altid så sødt til at rose mig ;O)
      Tak for en rigtig hyggelig dag i lørdags.

      Mona

      Slet