søndag den 14. juli 2013

Yoghurt-shot.



Der er ikke andet at sige.....Prøv den !!! ;O)




Yoghurt-shot

6 dl græsk yoghurt
2 dl mysli
2dl rabarberkompot
2 spsk akaciehonning.

Fordel halvdelen af yoghurten i 6 glas. 
Fordel rabarberkompotten i glassene og kom resten af yoghurten i.
Kom akaciehonningen i og slut af med mysli.


Mysli:

50 g mandler
50 g hasselnødder
10 g solsikkekerner
10 g hørfrø
100 g grovvalsede havergryn
25 g kokosmel
75 g akaciehonning
50 g speltflager
50 g rosiner

Hak mandler og hasselnødder groft og bland dem i en skål sammen
med solsikkekernerne, hørftø, havergryn, kokosmel og akaciehonning.
Rør det godt sammen og hæld det på en bageplade med bagepapir.
Bag det i ovnen i ca. 20-25 min. ved 150 grader til det begynder og tage farve.
Rør i myslien en gang i mellem.
Når myslien er kølet af, vendes den sammen med speltflager og rosiner.


Rabarberkompot:

250 g rabarber
1/4 dl vand
150 g sukker

Rens rabarberne og skær dem ud i 3 cm. lange stykker.
Kom vand og sukker i gryden og giv det et opkog.
Tilsæt rababer og bring det hele til kogepunktet igen.
Lad det simre i et par minutter, før gryden tages fra varmen, og kompotten afkøles.
Sigt væden fra kompotten og kog den ind til en sirup.
Lad siruppen køle af og rør den i kompotten.

Tip:

I stedet for rabarber kan du bruge andre syltede frugt og bær.


2 kommentarer:

  1. Lækkert. Rigtig sommer-spise...

    Kh Mette

    SvarSlet
  2. Ja en dejlig dessert når der er rababertid.

    Mona

    SvarSlet