Yoghurt-shot
6 dl græsk yoghurt
2 dl mysli
2dl rabarberkompot
2 spsk akaciehonning.
Fordel halvdelen af yoghurten i 6 glas.
Fordel rabarberkompotten i glassene og kom resten af yoghurten i.
Kom akaciehonningen i og slut af med mysli.
Mysli:
50 g mandler
50 g hasselnødder
10 g solsikkekerner
10 g hørfrø
100 g grovvalsede havergryn
25 g kokosmel
75 g akaciehonning
50 g speltflager
50 g rosiner
Hak mandler og hasselnødder groft og bland dem i en skål sammen
med solsikkekernerne, hørftø, havergryn, kokosmel og akaciehonning.
Rør det godt sammen og hæld det på en bageplade med bagepapir.
Bag det i ovnen i ca. 20-25 min. ved 150 grader til det begynder og tage farve.
Rør i myslien en gang i mellem.
Når myslien er kølet af, vendes den sammen med speltflager og rosiner.
Rabarberkompot:
250 g rabarber
1/4 dl vand
150 g sukker
Rens rabarberne og skær dem ud i 3 cm. lange stykker.
Kom vand og sukker i gryden og giv det et opkog.
Tilsæt rababer og bring det hele til kogepunktet igen.
Lad det simre i et par minutter, før gryden tages fra varmen, og kompotten afkøles.
Sigt væden fra kompotten og kog den ind til en sirup.
Lad siruppen køle af og rør den i kompotten.
Tip:
I stedet for rabarber kan du bruge andre syltede frugt og bær.
Lækkert. Rigtig sommer-spise...
SvarSletKh Mette
Ja en dejlig dessert når der er rababertid.
SvarSletMona