Så har herren i huset bagt sine Nugatboller,
som er verdensberømt i vennekredsen og omegn.
De her er bestillingsarbejde fra min datter,
Nougatboller
150 g smør eller margarine
5 dl mælk
50 g gær
125 g sukker
1 tsk. salt
2 tsk. stødt kardemomme
ca. 825 g mel
Fyld :
200 g nougat
200 g marcipan
Pynt :
300 g mørk chokolade
Smelt fedtstoffet
i en gryde og tilsæt det meste af mælken.
Lad blandingen
blive fingervarm.
Rør gæren ud i
resten af mælken og hæld den opløste gær i gryden.
Hæld
mælkeblandingen op i en stor skål og tilsæt sukker, salt, kardemomme og det
meste af melet.
Hold lidt mel
tilbage til udrulning.
Ælt til dejen er
glat og smidig.
Dæk den med et
viskestykke og stil den til hævning i ca. 30 min.
Drys lidt mel ud
på et tørt bord og del dejen i fire lige store stykker.
Rul hver del ud i
en plade på ca. 1 cm. tykkelse og stik dejen ud med et glas, dyppet i mel.
Læg et stykke
nougat og marcipan på halvdelen af dejskiverne og læg de andre skiver over.
Tryk dem godt
sammen langs kanterne og læg dem i papirsforme, som sættes på bageplade.
Læg et
viskestykke over, og stil bollerne til hævning i ca. 30 min.
Bag bollerne på 2
nederste rille i ca. 10 min. ved 250 grader, og stil dem til afkøling på en
bagerist.
Pynt bollerne med
smeltet chokolade.
Uhm, hvor ser de lækre ud!
SvarSletBliver da helt frygteligt lækkersulten :o)
Tak Maj. Du må prøve opskriften en dag symaskinen står stille ;O)
SvarSletMona
Hvor hyggelig at herren i huset bager :) dejligt du deler opskriften, den må vist prøves :)
SvarSletJa jeg er jo så heldig at han både handler, laver mad og så er han rigtig god til at bage ;O)
SletSyntes du skal prøve dem, her i huset er vi vilde med dem.
Mona
Drengene og jeg har bagt Nougatboller i dag, mums skal jeg hilse og sige :)
SletSuper I også syntes de smager godt ;O)
SletMona
Mums :o)
SvarSletDet må prøves. Har stadig en pakke nougat liggende fra jul :o)
Så må du i gang, når der giver luf i kalenderen ;O) pøj pøj
SvarSletMona
Åh de ser fantastisk fristende ud. Normalt er jeg ikke den store nougatfan..men i bagværk er det jo en himmerigsmundfuld. På min gamle skole lavede kantinedamen engang imellem horn med marcipan og nougat...uhhh som englen sang. Jeg er sikker på de synger ligeså højt eller højere når man spiser de boller der...suk
SvarSletTak Karina. Du må prøve dem og se hvad der sker ;O) man kan jo bare reducere eller undlade nougaten, man bestemmer selv :O)
SvarSletGod weekend.
Mona
HÄRLIGA bilder härinne:) och jag följer din blogg nu.
SvarSletOm du gillar inredning och mode, kan du kolla in min blogg:)
Ha en kanondag
LOVE Maria från inredningsvis.se
(sverige)
Velkommen til, jeg skal nok kigge forbi din blog.
SletFortsat god dag.
Mona