Rabarbertærte
Rabarberkompot:
400 g. rabarber
40 g. sukker
Dej:
150 g. margarine
2 æggeblommer
125 g. sukker
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Fyld:
2 æggehvider
100 g. (ca. 20 stk.) makroner
Tilbehør: Evt. creme fraiche.
Rabarberne skæres i ca. 2 cm. lange stykker. Rabarber og sukker kommes i en gryde og koges ca. 5 min. ved svag varme, til rabarberne er møre.
Afkøles.
Ingredienserne til dejen æltes sammen.
Æggehviderne piskes stive.
Makronerne knuses og vendes i æggehviderne.
2/3 af dejen udrulles og en smurt springform eller tærteform med en diameter på 25 cm. fores hermed.
Æggehvidemassen fordeles på tærtebunden.
Rabarberkompoten fordeles over æggehvidemassen.
Resten af dejen udrulles og udskæres til dejstrimler (ca. 2 cm. i bredde), som lægges i et nætværk over tærten.
Bagetid: ca. 25-30 min. ved 200 g. midt i ovnen.
Tærten kan bages dagen før.
Mvh. Mona og Peter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar